Inapoi sus
Zell Am See | Flickr.com
Statiunea de ski Zell Am See din Austria
esti aici : Ski in Austria // Zell am See Kaprun // Zell Am See

Statiunea de ski Zell Am See din Austria

 

Statiunea de ski Zell am See este una dintre cele mai importante statiuni balneoclimaterice si de ski din Austria. Situata in districtul Salzburg, statiunea Zell am See este plasata pe malul unui mare lac,Zeller See, cu o lungime de 4 km. Zell am See este un loc unic din Alpii austrieci.

Plin de viata si primitor, orasul situat  pe malul lacului contrasteaza cu majoritatea satelor din zona , oferind vizitatorilor o multime de oportunitati de a se distra. Orasul este situat pe malul lacului oferind o priveliste splendida in sezonul estival, dar castiga un farmec aparte atunci cand este cufundat in zapada. Dupa terminarea tunelului, traficul greu a fost re-directionat si Zell am See a devenit mult mai aerisit si linistit.

Activitati de iarna in statiunea Zell am See

Datorita altitudine joase dar mai ales avand in  vedere pozitia pe malul lacului, Zell nu are un sezon foarte lung de zapada. Totusi, statiunea Zell am See ofera conditii perfecte pentru initierea schiorilor, avand pante variate si blande pentru incepatori, care au posibilitatea de a invata in una din numeroasele scoli de ski aflate aici. De asemenea se gasesc 60 instalatii pe cablu, 321 carari pentru cross-ski. In ceea ce priveste intermediarii si avansatii, ei nu au posibilitatea de a gasi adevarate provocari in Zell am See.

Statiunea este situata in apropiere de Kaprun si ghetarul Kitzsteinhorn unde au la dispozitie mai multe piste negre ( foarte dificile). De fapt, facand  parte din Regiunea Europei Sport, statiunea Zell am See ofera acces direct la 130 km de zona de ski variate, inclusiv unele dintre cele mai bune din Austria. Fiind situat pe malul lacului, Zell are un farmec unic pe perioada sezonului estival si unul de basm pe perioada iernii. Pe timp de iarna lacul ofera posibilitatea de a practica patinajul sau curling.

Daca nu sunteti un practicant impatimat al sporturilor de iarna puteti incerca sa jucati o partida de tenis, sa inotati sau sa va delectati la unul din centrele de fitness si sauna. Zell am See este o statiune cu oportunitati nelimitate unde aveti o multime de posibilitati de a va distra si relaxa.

Preturi skipass si alte informatii

  • pret skipass : 175-200 euro
  • Nocturna: Da
  • Snowpaek: Da

Activitati de vara in statiunea Zell am See

Statiunea Zell am See este una din statiunile de munte cele mai pitoresti din  Austria. Siturile naturale ale Parcului National Hohe Tauern si splendida regiunea alpina Grossglockner va incanta adeptii de alpinism. Este un punct de plecare pentru drumetii, imprejurimile Zell oferind trasee bine intretinute pentru toate abilitatile. Novici pot incerca turul  "Promenade Lake" si se pot bucura de o panorama minunata in jurul malului lacului sau sa ia gondola la Schmittenhöhe si apoi sa coboare la vale.

Puteti gasi rute si  pentru drumetii cu experienta, care pot explora zona Hohe Tauern, cu un ghid, sau face un tur la faimosul ghetarul Kaprun. Alte activitati care pot fi practicate aici in timpul sezonului estival sunt ciclismul, calaria, golful, sporturile nautice (navigatie, windsurfing, ski nautic) sau tenisul. Pentru serile de vara placute, in aer liber, sunt organizate diverse evenimente, precum si concerte cu muzica austriaca.

Alte informatii despre statiunea Zell am See

Apres-skiul este mai mult decat excelent. Centrul medieval este o zona pietonala, atractiva, cu numeroasele sale magazine si cafenele. Zona veche a orasului este una dintre atractiile culturale din Zell am See unde se intalnesc :Turnul Kastner, Castelul Rosenberg, Biserica Paris. Biserica parohiala din orasul Zell am See (St Hippolyte), originala in stil romanesc, are doua fresce cu Apostolii din secolul XII si o galerie in stil gotic tarziu. Interesante mai sunt Vogtturm din secolul XIII din Stadtplatz, Muzeul Minicipal si Renaissance Schloss Rosenberg din secolul XVI, care acum este sediul primariei.

Sarbatori traditionale:„Show on Snow” – pe parcursul a opt saptamani, lunea este seara in care cei mai cunoscuti schiori din Zell am See-Kaprun isi arata talentul pe partie; spectatorii vor putea asista la sarituri spectaculoase si acrobatii, urmand ca totul sa se incheie cu concerte si focuri de artificii. „Nostalgic Ski Race” - cursa traditionala in care competitorii trebuie sa parcurga partia pe schiuri de lemn si ghete de piele, la fel ca si stramosii lor din secolul trecut.

O selectie de 40 restaurante va invita sa experimentati bucataria locala, sau clasic franceza, italiana, chineza si alte. Puteti alege intre bistrouri confortabile, restaurante mici, de munte, cafenele si baruri elegante. Viata de noapte este destul de atractiva cu discoteci si baruri,sau puteti face o plimbare romantica in acest peisaj de vis.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte statiuni din regiunea de ski Zell am See-Kaprun

 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe