Inapoi sus
esti aici : Ski in Austria // Alte regiuni de ski // Schi Gasteinertal, Austria

 

Regiunea de schi Gasteinertal se afla in Valea Gastein si este un cadru perfect de vacanta pentru amatorii de sporturi de iarna de orice fel, indiferent daca practica schiul, snowboard-ul sau sunt pasionati de plimbari in natura. Regiunea de schi Gasteinertal detine 64 de partii cu o lungime totala de 201 km, instalatii de zapada pentru cea mai mare parte a zonei de schi, 44 de teleschiuri, 270 de instalatii de urcare, si scoli de snowboard.

Principalele statiuni din regiunea de schi Gasteinertal sunt Bad Gastein si Bad Hofgastein. Pasionatii de schi pot vizita de aici Haute Volee, aflat la o altitudine de 2686 metri, la o distanta de 10 kilometri de Bad Gastein si unde gasesc zapada si la sfarsitul lunii aprilie.

In cele doua zone de schi din Gasteinertal, ce insumeaza in total 200 de km de piste protejate impotriva avalanselor, veti gasi cu siguranta pista la care ati visat dintotdeauna! Daca sunteti amatori de schi fond sau de plimbari cu papuci de zapada, veti aprecia cu siguranta linistea si izolarea cadrului montan.

Statiunea de schi Bad Hofgaisten din regiunea Gasteinertal

Statiunea Bad Hofgastein este un oras din districtul St. Johann im Pongau din Salzburg, Austria. Acesta se afla in valea „Gasteiner Tal”, aproape de faimosul Bad Gastein. In cele in total 4 domenii schiable (cu pana la 2.650 m altitudine) pot gasi o partie potrivita cu multa zapada atat profesionistii cat si amatorii sporturilor de iarna. Statiunea de schi  Bad Hofgastein face parte din zona schiabila Gasteinertal alaturi de statiunile: Badgastein si Dorfgastein. Zona schiabila Gasteinertal face parte la randul ei din largul domeniu schiabil interconectat al Austriei - denumit SKI AMADE.

In statiunea Bad Hofgastein, sunt 51 kilometri de partii de schi deservite de 11 instalatii de transport pe cablu (3 teleschiuri, 5 telegondole si 3 telecabine), pana la 2300 metri cu o capacitate de transport de 25.000 de persoane pe ora. Cu un abonament la teleferic puteti merge pe partiile din celelalte statiuni: Bad Gastein, Dorfgastein, Graukogel si Sportgastein. La peste 2.000 metri altitudine, acoperirea cu zapada este in general permanenta. Cantitatea de zapada se poate mari cu ajutorul a 120 de tunuri de zapada. Din statiunea Bad Hofgastein porneste cea mai lunga partie din regiune, Hohe Scharte, de 8 km.

Din punct de vedere al infrastructurii turistice, statiunea Bad Hofgastein este cea mai moderna statiune din valea Gastein. Orasul se afla la cea mai intinsa si insorita parte a vaii, la altitudinea de 850 metri. Bad Hofgastein va va fermeca in mod special si datorita Alpen Therme: 6 bai termale si parcuri termale, diverse tipuri de sauna si un lac montan propriu asteaptă aici vizita dumneavoastra.  Bad Hofgastein este alegerea ideala pentru cei care cauta in acelasi timp o statiune dedicata spoturilor de iarna si un concediu de refacere!

Statiunea de schi Bad Gastein din regiunea Gasteinertal

Bad Gastein este un oras balnear in statul austriac Salzburg, situat la marginea de nord a parcului national Hohe Tauern. Numele de "Bad" inseamna "spa", care reflecta istoria orasului ca statiune de sanatate. Acesta este situat la capatul vaii "Gastein", aproximativ 1.000 de metri deasupra nivelului marii. Caracteristica este cascada (Gasteiner Wasserfall) situata chiar in statiune, cu peste 300 m lungime pe 3 nivele!

Statiunea de schi Bad Gastein face parte din zona schiabila Gasteinertal alaturi de statiunile: Bad Hofgastein si Dorfgastein. Zona schiabila Gasteinertal face parte la randul ei din largul domeniu schiabil interconectat al Austriei - denumit SKI AMADE.

Statiunea Bad Gastein are acces la circa 200 km de partii de schi. Partiile de schi sunt potrivite pentru toate nivelele de pregatire, astfel ca puteti gasi aici 11 partii cu grad scazut de dificultate, 24 de partii cu grad mediu si 7 partii de schi cu grad ridicat de dificultate pentru profesionisti. In plus Lift Pass-ul din zona va da oportunitatea sa schiati sau sa faceti snowboard si in celelalte statiuni de pe valea Gastein: Bad Hofgastein, Dorfgastein sau Sportgastein Graukogel

Cu partii aflate la peste 2500 de metri, schiatul şi snowboardingul sunt asigurate pe tot parcursul sezonului. Calitatea zapezii este asigurata si prin intermediul celor 590 tunuri de zapada.
Accesul la partii este asigurat de cele 16 ski lifturi din Bad Gastein au capacitatea de peste 70.000 de persoane pe ora. Cei pasionati de cross country se pot bucura de cei 90 de kilometri de trasee bine intretinute si marcate.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe