Inapoi sus
esti aici : Ski in Austria // Alte regiuni de ski // Schi Carintia-Karnten, Austria

 

Regiunea Carinthia este cel mai sudic land din Austria, avand in relief foarte variat si conditii perfecte pentru sporturile de iarna. Regiunea Carinthia este renumita pentru lacurile inghetate si muntii foarte inalti, in aceasta regiune existand si Parcul National Hohe Tauern care incorporeaza cel mai inalt varf din Austria, Vf. Grossglockner (3798 m) precum si un bogat relief glaciar, cu minunate lacuri inghetate si ghetari impunatori.

Carinthia dispune, pe langa partiile excelente si rasfatate de soare, de conditii ideale pentru excursii in afara acestora. Cu cele peste 200 de lacuri, peisajul este perfect pentru plimbari, tururi de schi fond si patinaj. Cele mai notabile statiuni de schi din regiunea Carinthia sunt: Sonnenalpe Nassfeld, Bad Kleinkirchheim, ghetarul Mölltaler si Heiligenblut. Statiunea Lieser/Maltatal este una din cele mai cunoscute statiuni destinate familiilor cu numeroase activitati specifice, iar zonele de schi din Bad Kleinkirchheim si Gerlitzen sunt renumite regiuni termale . Pe ghetarii din Mölltal turistii au posibilitatea de a schia tot anul! 

Statiunea de schi Nassfeld-Hermagor din regiunea Carinthia

Statiunea de schi Nassfeld Hermagor se afla langa orasul Hermagor din regiunea Carintia, in locul in care se intalnesc granitele Italiei, Austriei si Sloveniei, si chiar o parte din statiune se afla in Italia si detine o serie de telecabine si ski- lifturi precum si peste 100 kilometri de partii de schi.

Statiunea de schi Nassfeld Hermagor variaza de la altitudinea de 1300 metri la 2000 de metri deasupra nivelului marii. Aceasta este o destinatie de asemenea buna pentru drumetii montane si ofera mai mult de 1000 de km de trasee. In apropiere se gaseste un lac numit "Presseger" unde se poate inota vara. In statiunea Nassfeld Hermagor partiile de schi au diverse grade de dificultate (atat pentru incepatori cat si pentru profesionisti), acestea aflandu-se in vai, dar si in zone mai inalte.

Telecabina numita "Millennium-Express", aflata in principala parcare a statiunii numita Tropollach, un sat la 7 km de Hermagor, va va duce pana in varf la 1.919 metri in mai putin de 15 de minute si include doua opriri. O data cu constructia telecabinei Millenium Express a aparut si o partie noua care ajunge pana in vale, complet inzapezita si cu treimea inferioara iluminata pentru schiul nocturn. Pentru schiorii incepatori nu sunt recomandate partiile de nivel mediu ce coboara pana la statia de la baza Millenium Express din Tropolach. Aceasta coborare are portiuni extrem de abrupte, mai ales spre final.

Pentru schiorii experimentati recomandam partiile dificile nr. 75 si 77. Cele mai frumoase partii pentru schiorii avansati sunt nr. 1 si 4 de pe panta muntelui Gartnerkofel, la 2.195 m altitudine. Din pacate, finalul partiei este deosebit de abrupt si adesea acoperit de gheata. Cele mai frumoase si mai usoare partii sunt nr. 23 ce coboara dinspre Tressdorfer Hohe spre Sonnenalpe si partia nr. 2 de la Watschinger Alm.

Skiarena „Sonnenalpe“ ofera nu numai conditii confortabile pentru schi dar si pentru alte sporturi de iarna, cum ar fi snowboardingul (Funpark, U-rampa), patinaj (pe lacul Pressegger See) si in principal schi fond, pentru care sunt amenajati peste 300 km de partie.

Statiunea de schi Kleinkirchheim din regiunea Carinthia

Statiunea de schi Bad Kleinkirchheim se situeaza la 1087m deasupra nivelului marii, si se intinde pe 74 km patrati. Per total, acest oras este cunoscut pentru partiile de schi, oferind un domeniu schiabil de 185 km, plus 16 km pentru schi touring. Cupa Mondiala la schi alpin este de asemenea tinuta aici dese ori. Statiunea Bad Kleinkirchheim este una din cele mai importante statiuni datorita partiilor de schi excelente, a bailor termale si aquaparcurilor.

Exista doua aeroporturi la doua ore distanta, asa ca statiunea  Bad Kleinkirchheim este o destinatie perfecta pentru weekend. Aeroportul  Klagenfurt se afla la o ora distanta, chiar mai putin in conditii bune de condus.

Sunt 800 de tunuri de zapada, cu o acoperire de 97% din totalitatea partiilor care asigura calitatea zapezii. Instalatiile transporta schiorii si snowboarderii intre 1350-2000 m. Cea mai mare dezvoltare o are insa reteaua de intalatii de transport pe cablu: Teleschiurile Scharte I si II au fost schimbate pe telescaune moderne de persoane.

Partiile de schi din statiunea Bad Kleinkirchheim sunt diverse, pentru toate nivelurile, astfel ca puteti gasi 18 kilometri cu grad mic de dificultate, 77 de kilometri de partii de dificultate medie si 8 kilometri cu grad mare de dificultate.  Cele mai lungi partii din Carinthia se gasesc aici, fiind incluse si cateva partii competitionale, omologate FIS. La sfarsitul sezonului de schi, abonamentul de schi este gratuit. De asemenea skibus-ul si transferurile la bai in statiune sunt gratuite. Pentru schi fond sunt amenajate 8 km piste conectate cu cele 45 km din Gnesau si Ebene Reichenau.

Precum spune si numele statiunii, „Bad” (baie), aceasta este renumita pentru izvoarele sale termale, astfel ca dupa ce turistii au practicat schi sau snowboard,se pot relaxa in aquapark-ul din Bad Klienkirchhei sau in baile termale St. Kathrein si Romerbad.

Statiunea de schi Heiligenblut din regiunea Carinthia

La sfarsitul vaii Möll in parcul national Hohe Tauern este situata statiunea de schi Heiligenblut inconjurat de varfuri de peste 3000 metri. Datorita inaltimii mari, pe tot parcursul sezonului statiunea de schi Heiligenblut prezinta o mare siguranta privind starea zapezii, iar in caz de nevoie aceasta dispune de numeroase tunuri de zapada.

Sezonul de schi incepe de la inceputul lunii noiembrie si tine pana in aprilie. Statiunea Heiligenblut dispune de 55 kilometri de partii, care sunt deservite de 14 instalatii de transport pe cablu. In partea superioara a regiunii se gasesc numeroase zone de freeride, care raman neatinse de ratrac-uri pe tot parcursul sezonului. Deosebite sunt partiile de la altitudini mari, la 1.200, deasupra nivelului marii (Gjaidtroghohe – 2.902m).

Pe langa ocazia de a schia Heiligenblut ofera multe alte posibilitati de agrement: piscine acoperite, derdelus, plimbari cu sania trasa de cai, un patinoar, cafenele si restaurante confortabile, baruri de Après-Ski si o discoteca. Pentru copii exista pe langa scoli de schi si "Snowland“ si "Bobo’s Children´s Club“. Trasee pentru plimbari si drumetii va stau de asemenea la dispozitie pentru multe ore de desfatare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe