Inapoi sus
Pertisau, Austria
Statiunea de ski Pertisau din Austria
esti aici : Ski in Austria // Pertisau // Pertisau

Statiunea de ski Pertisau din Austria

 

Statiunea Pertisau se afla la aproximativ 5km nord-vest de Maurach-Eben, pe partea de vest a lacului Achensee. Locatia sa langa munti si lac atrag multi vizitatori care cauta o atmosfera relaxanta in orice sezon.

Ascuns  in Alpi langa Karwendel Park, satul pitoresc Pertisau se afla  la 940 m altitudine. Pe langa splendorile pitoresti ale muntilor Karwendel si Rofan, regiunea se mandreste cu lacul Achensee - cel mai mare din Tirol. In zona Alpilor de Est, au fost descoperite produse de ulei din Tirol, care au o popularitate mare in zilele noastre fiind un remediu utilizat pe scara larga in diverse creme, esente de baie si uleiuri de masaj. Puteti afla mai multe despre originea si productia acestor produse de wellnes in muzeul Vitalberg de Pertisau.

Statiune de ski Pertisau se mandreste ca fiind si centrul de afaceri de transport maritim din Achensee. In fiecare dimineata vizitatorii pot vedea modul in care navele incep calatoria lor de-a lungul lacului. Atmosfera din statiunea Pertisau este feerica- natura, cultura si arta isi impletesc istoria si va  ofera o experienta de neuitat. Trebuie sa vizitati neaparat biserica parohiala din Pertisau, proiectata de renumitul arhitect Clemens Holzmeister.

Cai de acces in statiunea de ski Pertisau

 • Cu masina A12/Jenbach/15km
 • Cu trenul: Jenbach/10km

Altitudinile din statiunea de ski Pertisau

Altitudinile din statiunea Pertisau sunt intre 950m si 1496 m.

Ascensoarele din statiunea de ski Pertisau

 • numarul total de lifturi este de 8
 • sunt 7 T-bar lifturi
 • un lift pe cablu 

Partiile din statiunea de ski Pertisau

 • in total sunt 16 kilometri de partii de schii foarte bine intretinute
 • 8 kilometri de piste albastre,cu un grad mic de dificultate
 • 8 kilometri de piste rosii, cu un grad mediu de dificultate

Preturi skipass in statiunea de ski Pertisau

 • pret aproximativ skipass : 92 Euro
 • Nocturna : Nu
 • Snowpark : Nu

Activitati pe timp de iarna in statiunea de ski Pertisau

In timpul iernii, Pertisau va fi pregatita sa va intampine cu piste bine intretinute de ski cross-country, pante alpine (perfecte si pentru snowboarding), si va ofera conditii si pentru snowbiking, sanius, etc. Zona de ski din Pertisau se intinde intre 900 si 2000 diferenta de altitudine si se lauda cu trasee grozave si pante bine amenajate pentru orice varsta, indiferent de abilittaile de schiat.

O activitate foarte populara aici este cross-country-ul. Snowshoeing-ul si drumetiile la lumina tortei pe trasee neamenajate garanteaza intotdeauna o experienta memorabila in natura si multe perechi s-ar bucura de o noapte romantica pe malul lacului Achensee.

Activitati in sezonul estival in statiunea Pertisau

Secole de-a randul Pertisau a fost o zona populara de vanatoare si o statiune de pescuit pentru aristocratiea austrieca. Si in zilele noastre si-a pastrat aceasta imagine, oferind conditii ideale pentru sporturile de apa, precum canotajul, inotul, navigatia, windsurfingul si scufundarile. Alte activitati disponibile in statiunea Pertisau sunt mountain bike, bowling, tenis si sporturi extreme cum ar fi rafting, zboruri cu parapanta si altele. Jucatorii de golf vor gasi un paradis absolut, terenurile fiind amplasate intr-un peisaj minunat.

Statiunea Pertisau gazduieste o varietate completa de evenimente speciale, printre care sunt Campionatul de navigatie austriac ce se desfasoara in luna august, concerte de opera in iulie si august, parade bovine in septembrie. Daca doriti ceva cu totul deosebit, va recomandam sa participati la un concert de folclor sau sa luati parte la seara de dans sau alte evenimente muzicale.

Printre ispitele din Pertisau se enumera si deliciile culinare, in multe restaurante si pensiuni, variind de la locale traditionale la feluri de mancare moderne. Si dupa o masa buna, puteti incerca rachiurile specifice zonei sau sa va bucurati de o sticla de vin bun.

Chiar cu un buget redus puteti gasi o cazare eleganta dintre pensiunile si hanurile prezente, cu camere confortabile, case de vacanta si hoteluri de lux de 3-4 stele.  

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte statiuni din regiunea de ski Pertisau

 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe